LidoLido kommer også

Fra før er det klart at Team Me, Maria Mena med band og Dunderbeist spiller åpningsdagen i parken. 

 

LidoLido i Strandgateparken, Hamar torsdag 28.6. 2012

Den 19 år gamle produsent/rapper/sanger Peder Losnegård, bedre kjent som artisten LidoLido, slapp i februar debutalbumet "Pretty Girls & Grey Sweaters" til strålende anmeldelser i pressen. Aftenposten rullet terningen til seks for Haugesundsgutten, som også var den mest spilte artisten på NRK P3 i fjor. Nå er LidoLido med fullt band klar for Hamar Music Festival.

Allerede som 18-åring ble LidoLido utpekt som norsk hiphops framtid av blant andre Vinni fra Paperboys, Chirag fra Karpe Diem og Timbuktu. Da hadde det musikalske talentet spilt trommer siden han var to år, i tillegg til at han behersker piano og gitar. Det unge multitalentet har allerede utviklet et eget sound, hvor han også har latt seg inspirere av andre sjangere. Etter å ha gitt ut en rekke mixtapes på egenhånd og imponert bransje og publikum på Bylarm og SXSW i Austin, signerte LidoLido med Universal Music Norge. LidoLido opplevde høsten 2011 stor suksess sammen med Bjørn Johan Muri og singelen ”Once Upon a Time”. Senere ble låta "Different" kåret til den mest spilte låta på P3 i 2011. I kjølvannet av alt dette legger han og bandet ut på turné til utvalgte byer og torsdag 28.6 deler han scene med Team Me, Maria Mena og Dunderbeist (fri alder 28.6) i Strandgateparken.

LidoLido boltrer seg i skjæringspunktet mellom hip-hop og pop. "Goodguy-hiphop" kaller Lido musikken sin selv. Som liveartist har han en utadvendt og fengende stil, noe han viste til fulle da han "stjal" oppmerksomheten tilbake fra Plumbo-skandalen, ved å levere en meget imponerende avslutningsopptreden på Spellemannprisen.

Det er tidligere kjent at Kirk Fletchher & The Douglas Group, Maria Mena med band, Jarle Berhoft med band, Mother’s Finest, Kaizers Orchestra, Dunderbeist, Team Me og Kent er klar for Hamar Music Festival 2012. Forhåndssalg av dagsbilletter og festivalpass er i gang via Bilettservice/Posten/Seven Eleven/Narvesen.

Team Me

Elverumsbandet Team Me var opprinnelig enmannsprosjektet til Marius Drogsås Hagen men prosjektet vokste etter hvert til et band med hele seks medlemmer. Team Me kom meget overaskende til Urørtfinalen 2010 som et relativt ”usosialt prosjekt uten musikere”, og siden den gang har de spilt konserter verden over. Debutplata, ”To The Treetops” som kom høsten 2011 fikk 6érne kastet etter seg og Aftenposten kalte den årsbeste innen norsk rock. Etter Urørtfinalen var bandet var ett av de første til å bli booket til The Great Escape og By:larm 2011, og samme vinter slapp bandet sin første EP til strålende kritikker både i Norge og utlandet. Bandet turnerte både Norge og Storbritannia som support for The Wombats og British Sea Power og gjorde flere prestisjetunge konsertkvelder i London på Club NME og Ja Ja Ja Nordic Nights. Sommeren 2011 spilte bandet 12 festivaler i Norge Danmark og England. Bandet har vært radiolistet i Storbritannia, Sverige, Sveits og ikke minst USA, hvor bandet i sommer lå hele fem uker på den prestisjefylte CMJ top 200 list, med 92.plass som beste plassering.

Team Me består av: Marius Drogsås Hagen (vokal), Bjarne Alexander Ryen Berg (trommer), Simen Sandbæk Skari (gitar), Uno Møller Christiansen (gitar og perkusjon, Simen Schikulski (bass), Elida Inman Tjørve (sang og fløyte).
Musikerne, som stort sett er i begynnelsen av 20 årene, ønsker at det hele skal høres ut som et orkestrert nintendospill, barnemusikk for voksne, allsang for viderekommende, laget med et stort pophjerte.. November 2011 la bandet ut på en tre uker lang europaturné hvor land som Tyskland, Østerrike, Sveits, Italia, Belgia og Tsjekkia ble besøkt. Lørdag 14.1.2012 vant Team Me sin første Spellemanspris og senere i år skal de gjøre alle de store festivalene i Norge. Så også Hamar Music Festival, hvor de torsdag 28.6 altså deler scene med Maria Mena og Dunderbeist.

De som liker band som Metallica, Queens of the Stoneage, Black Sabbath og Stonegarden kan bare å krysse av Dunderbeist-konserten 28.6 i kalenderen. Septetten fra Hedemarken består som de fleste vet av musikere fra gamle helteband som Stonegard og Krace. Som liveband går det gjeteord om Dunderbeist i metal-kretser, og i fjor ga bandet ut EPen "Rovmord" – deres første på norsk. Det blir spennende å se hva som vil skje med Mjøsas store sønner i tiden som kommer. Bandet består av Torgrim Torve (vokal), Åsmund Snortheim (vokal), Fredrik Ryberg (gitar), Kristian Liljan (bass), Ronny Flissundet (gitar), John Birkeland Hansen (trommer) og Ole Aleksander Lislerud (perkusjon).

Dunderbeist

Dunderbeist er ferd i med å bygge seg opp et solid renomè i Norge som et av våre tøffeste og beste liveband. Når Dunderbeist spiller live er det alltid duket for fest! På den musikalske fronten kan man trekke en snor gjennom metall, hiphopgroove og østeuropeisk hardrock. Litt fremtids-sjørøverblues og tilbake til karibisk twostep. Altså en god blanding, og bandet gir seg i kast med låtene med enorm entusiasme.

Dunderbeist slapp skiva ”Second Hand Theft” i 2008, ”8 crows & Counting” i 2009 og EP´en ”Rovmord” i 2010 og så ”Dunderbeist” i 2011. Altså fire plater på like mange år og i morgen 03.02.2012 er de klar med den 5. Dunderbeist står endelig foran sin internasjonale platedebut, og det syvhodede gentle-monsteret er klare for å gjøre et uforglemmelig inntrykk på hard rock- og metalverdenen. De har allerede vist seg fram på scener rundt om i Norges land, blant annet på festivaler som Øya, Hortenfestivalen, Tømmerfestivalen, Fjellparkfestivalen, Lost Weekend og by:Larm. I 2011 var support for det amerikanske metal-bandet Korn og med internasjonal platelansering nå i vinter går Dunderbeist en spennende vår og sommer i møte

Det er tidligere kjent at Kirk Fletchher & The Douglas Group, Maria Mena med band, Jarle Berhoft med band, Mother’s Finest, Kaizers Orchestra og Kent er klar for Hamar Music Festival 2012. Forhåndssalg av dagsbilletter og festivalpass er i gang via Bilettservice/Posten/Seven Eleven/Narvesen og slår alle forventninger og rekorder så langt.