Ida Jenshus avslutter Hamar Music Festival på Gregers

Ida Jenshus har såvidt fylt 25 år, men har allerede rukket å vinne tre Spellemannpriser, solgt to gullplater, og i 2012 ble hun også belønnet med Bendiksenprisen, som er artistenes egen pris. I oktober 2012 ble Ida Jenshus sitt tredje album sluppet. “Someone To Love” fikk enestående mottakelse - Terningkast 6 i Aftenposten, og terningkast 5 i alle landets største aviser.

Ida Jenshus

I oktober 2012 ble Ida Jenshus sitt tredje album sluppet. “Someone To Love” fikk enestående mottakelse - Terningkast 6 i Aftenposten, og terningkast 5 i alle landets største aviser, og med dette albumet vant Ida i mars sin tredje Spellemannpris! Ida er faktisk historisk, som den første soloartisten som vinner Spellemann for alle sine tre første album. En eksklusiv klubb som fra før bare teller Dumdum Boys, som oppnådde det samme for over 20 år siden!

"Ida Jenshus stadfester sitt totale musikalske mesterskap. Hun har gjennomgått en formidabel modningsprosess. Hennes to første plater er blant det ypperste innen norsk country, men denne nye samlingen viser at hun har vokst seg ut av sjangerens begrensninger. Hun kan sammenlignes med de største.” - Svein Andersen, Aftenposten

Dette er karrierealbumet til Ida Jenshus. Fra å bli omtalt som en countrydronning er hun nå klar til å ta skrittet til å bli rockens førstedame, med ett album hvor hun tar musikken sin videre. Albumet er produsert av Kaare Christoffer Vestrheim og utstrakt bruk av elektriske gitarer og tangenter, og store, åpne lydlandskaper er stikkord som kan brukes for å beskrive det nye albumet. Samtidig er låtmaterialet mer modent og reflektert. Både tittellåta Someone To Love og den fengende If Today Was Off My Mind har fått tung rotasjon på radio, og sørget for at Ida Jenshus har befestet sin posisjon som en artist å regne med i lang tid framover!

Ida kommer alene og gjør en akustisk intimkonsert på Gregers ved Hamar Music Festivals avslutning søndag 23.6.2013

Someone To Love video: http://www.youtube.com/watch?v=qb6c3iyvXVk