Superstjernen Wyclef Jean = lørdag 22. juni på hovedscenen

Hiphop-legenden topper festivalplakaten i Strangateparken lørdag 22. juni 2013.

Wyclef Jean

Har man i løpet av de siste årene hatt hørselen i behold og sporadisk hatt tilgang til radio, tv og/eller internett har det vært umulig å unngå hitmakeren Wyclef Jean. Hiphoplegenden er opprinnelig haitisk flyktning og vokste opp i Brooklyn/New Jersey der han startet The Fugees sammen med sin fetter Pras Michel og Lauryn Hill. Deres album fra 1996, «The Score», står som en av hiphop-historiens mestselgende album med 18 millioner solgte og regnes som en av bautaene i moderne musikkhistorie. Som soloartist har han hatt enorm suksess og toppet lister over hele verden med låter som «911» med Mary J. Blige, «Perfect Gentleman», «Gone til November» og «Party to Damascus».

I 2006 var han med på Shakiras storhit «Hips Don't Lie» som er den mestselgende singelen på 2000-tallet.

Fugees-sjefen er selve definisjonen på en entertainer og kommer til Strandgateparken under Hamar Music Festival med fullt band og DJ. Når Wyclef Jean opptrådte på Quartfestivalen i 2001 gikk 8000 mennesker bananas foran scenen, og konserten måtte til slutt avbrytes av arrangørene fordi Wyclef Jean ikke ville gi seg.

Han gjorde stor suksess under Nobelkonserten i 2009, hvor han greide å få et stivbent Nobel-konsertpublikum til å løsne opp og komme seg på beina og hvor han også bød opp kronprinsesse Mette-Marit til dans.

I vinter sto Jean solo på Sentrum Scene med et tilbakeblikk på karrieren og en presentasjon av hans nye prosjekt, Soundsystem. Anmeldere av den utsolgte konserten forteller at de er overasket over at Sentrum Scene faktisk sto etter konserten, hvor publikum tok fullstendig av.

Jean har i tida etter The Fugees gitt ut flere soloalbum. Han har også jobbet som produsent, blant annet for stjerner som Whitney Houston, Destiny's Child, Bono, Shakira og Carlos Santana.

Jean eier og driver sitt eget platestudio, Platinum Sounds, i tillegg til å ha hatt flere roller i film og fjernsynsserier. Jean er aktiv i humanitært arbeid. Blant annet har han startet en organisasjon kalt Yéle Haïti som gir hjelp til fattige på Haiti. I januar 2010 reiste tilbake til fødelandet for å hjelpe ofrene etter jordskjelvet på Haiti. Han deltok senere i We Are The World 25, en gjenskapning av We Are The World, der alle inntektene går til Haiti. I begynnelsen av august 2010 kunngjorde han at han ønsket å stille som kandidat til samme høsts presidentvalg på Haiti. Han ble nektet å stille til valg fordi han ikke hadde vært bosatt i Haiti i fem år. Wyclef Jean ble skutt, men ikke alvorlig skadet av en ukjent gjerningsmann på Haiti i 2011.

Wyclef Jean er som nevnt selve definisjonen på en entertainer og faktisk mye bedre live enn på plate. Nå er han klar for å lage tidenes party i Strandgateparken – Someone please call 911!

Hamar Music Festival (HMF) arrangeres 20.-23. juni 2013. Festivalen har utviklet seg til å bli den største musikkfestivalen i Innlandet og er blitt et høydepunkt for folk flest, ikke bare i Hamar-regionen, men også for folk utenbys fra. HMF har alltid et godt og variert program. Målet er å trekke flest mulige til Hamar og tilby positive musikalske opplevelser. Festivalen har de senere årene solgt 7-10.000 billetter og har årlig hatt 15-18.000 besøkende. Det er tidligere kjent at Vinni og Ulf Lundell kommer til Hamar Music Festival 2013. Salg av billetter og pass er allerede i gang via Billettservice.