Sirkus Eliassen kommer torsdag 20.juni.

Hamar Music Festivals åpningskveld torsdag 20. juni 2013 skal også i år være for barn/ungdom/familier/voksne med hyggelige billettpriser og uten aldersgrense. Barn under 13 år i følge med voksne har gratis adgang i Strandgateparken åpningskvelden. På hovedscenen vil som vanlig ulike artister sørge for topp underholdning! Fra før er det kjent at Vinni (med band) skal spille og nå vi har gleden av å introdusere Sirkus Eliassen også på åpningskvelden.
Sirkus Eliassen

I 2010 kom lillebror Erik Eliassen hjem fra Jamaica med inspirasjon, dancehallrytmer og to låter spilt inn med artister han møtte på reggae-øya. Han kom hjem til storebror Magnus, som i mange år hadde vært en av mange talentfulle – og idealistiske – singer-songwritere på musikkscenen i Bodø. Magnus hørte potensialet og ble produsent. Og resultatet, nemlig brødrenes blanding av fengende melodier, allsangvers, festrytmer og direkte tekster, har du hørt dersom du har vært på fest eller lyttet til radio i Norge siden: “Før du går”. “Hjem til dæ”. “Æ vil bare dans”. For en hitparade! For en suksess!

«Kem tenk vel på krig og fred og sånn..»: Til tross for hva de sier i sin mest kjente danselåt, løser de jo faktisk gjerne verdensproblemer – men bare på privaten. Særlig Magnus Eliassen er knyttet til et spesielt musikkmiljø der «gjør det sjøl», som i pønkens «DIY»-slagord, står sterkt. Etter at han ble virkelig stor popstjerne, har han blant annet frontet sin egen spesielle livsstil og fortalt om hvordan han spiser mat andre kaster, i protest mot overforbruk. Men når han og lillebror lager hitmusikk, handler det altså bare om å danse, feste og å være seg sjøl.

“Skamløst” brukes gjerne om hitmakere som gjør det som trengs for å formidle glede. Men Sirkus Eliassen er nok den norske gruppa som aller mest fortjener å omtales som skamløse. De har med dansende kaniner og småmacho scenekostymer når de spiller konsert (sist sett i den norske MGP-finalen). Og de tettpakka produksjonene deres er fulle av triks fra festtechno og dancehallsjangeren. Allikevel kommer de ut på andre sida av showet med seg sjøl og en slags ære i behold - selv når flere predikere av janteloven prøver å innbille oss noe annet. Suksessen oppsummerer plateselskapet deres slik: «singlene har solgt til henholdsvis fem, to, ti og tre ganger platina».

For Sirkus Eliassen er så mye bedre enn andre artister man kunne sammenlignet dem med: hør for eksempel på fikse tekstlinjer (som “Æ vil heller ha dit hat av sinne - enn dit ingenting”), lek med ord og fiffige lyddetaljer. For ikke å snakke om at de konsekvent velger å møte «hatere» med positivitet. Historien skal ha det til at låtene først bare ble laget for vennefester. Et par år ut i karrieren til Sirkuset har de virkelig vennekretsen blitt stor.

Sirkus Eliassen og blant annet Vinni inviterer til fest denne torsdagskvelden i Strandgateparken.