STEINAR RAKNES OG UNNI WILLHELMSEN AVSLUTTER HMF2012

Det nye albummet til Steinar Raknes; ”STILLHOUSE” blir tema i Hamardomen og avslutningskonserten 1. juli. Billettene blir lagt ut for salg via Billettservice, Narvesen, 7-Eleven og Posten fra og med 3. mai.
Steinar Raknes er en av Norges fremste jazzbassister og låtskrivere. Med sin uredde og eksplosiv spillestil, blir han ofte sammenlignet med den legendariske bassisten og låtskriveren Charles Mingus. Raknes er kjent gjennom sitt arbeid som komponist og musiker i den prisbelønte jazz trio Urban Connection og for samarbeid med artister som Chick Corea, Michael Brecker, Bobby McFerrin og Per Texas Johansson. Etter å ha fullført en Master of Arts (musikk) graden av jazz ved NTNU in2001, har han medvirket i en rekke ensembler, blant annet The Core, Ola Kvernberg Trio, SKAIDI, Kirsti Huke Quartet og Trondheim Jazzorkester. Raknes har skapt en unik måte å spille kontrabass mens sang, insipred av folk / country artister som Bob Dylan og John Prine.

Steinar Raknes slipper i mai sitt nye album “Stillhouse” og kommer til Hamardomen i en duo med Unni Willhelmsen. Unni Elisabeth Wilhelmsen er kjent som sanger, låtskriver og musiker. Musikken hennes er visepreget popmusikk i den opprinnelig amerikanske visetradisjonen singer/songwriter, hvor teksten også spiller en viktig rolle. Da Wilhelmsen slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern» (Polygram) ble hun samtidig en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk.

”Stillhouse” er spilt inn i Nashville og spilt inn en rootsy, ørkenaktig skive hvor han selv synger, og har med seg selveste Mickey Raphael (Willie Nelson m fl) på munnspill. Materialet består av et fantastisk knippe låter av bl.a Bob Dylan, John Prine, Emmylou Harris, Joni Mitchell og noen av Steinars egne sanger og det låter fantastisk.

Det er tidligere kjent at Kirk Fletchher & The Douglas Group, Maria Mena med band, Jarle Berhoft med band, Mother’s Finest, Kaizers Orchestra, Dunderbeist, Team Me, LidoLido og Kent er klar for Hamar Music Festival 2012. Forhåndssalg av dagsbilletter og festivalpass er i gang via Bilettservice/Posten/Seven Eleven/Narvesen.


Nærmere info http://www.steinarraknes.com