Soul Train

SOUL TRAIN>


En gjeng musikere som er kjent fra mange bandkonstellasjoner de siste årene har med sin felles interesse for klassisk soulmusikk samlet seg om prosjektet Soul Train. De seks bandmedlemmene er tidligere vel bevandret i det norske bluesmiljøet, og flere av dem har lokal tilknytning. Bandet frontes av sangeren Tom Erik Holmlund fra Brumunddal. Holmlunds stemme ble først kjent for folk utenfor Mjøsområdet gjennom årene i bandet Greasy Gravy, som også ga ut en svært kritikerrost CD i 2007. Soul Train har tatt med seg noe av sounden fra dette bandet, siden fire av medlemmene var med der. En av dem er gitaristen Espen Liland fra Tønsberg, som har en lang merittliste innen flere stilarter. I tillegg til å være fast med Linda Kvam Band blir han gjerne headhuntet når utenlandske soul/blues-sangere trenger en gitarist når de er på norgesbesøk.
Bassist i bandet er veteranen Rune Endal. Mange vil forbinde ham med 10 suksessrike år i Totenbandet Vazelina Bilopphøggers. Endal gav opp showkarrieren til fordel for lidenskapen for blå musikk, og har siden viet alle sin tid til å være aktiv bluesmusiker og redaktør i bladet Blues News. Han er også kjent som den originale og nåværende bassist Vidar Busk & His True Believers. 
Vidar Busks faste trommeslager Alexander Pettersen håndterer groovet også i Soul Train. I tillegg til også å være fast bak trommene i Billy T Band, er han mye brukt freelancemusiker for norske og utenlandske bluesmusikanter. Bandets to svært dyktige blåsere er de lokale Kasper Værnes (sax/fløyte) og Tom Erik Antonsen (trompet).
Soul Train hadde sin debut sommeren 2013.soultrain Foto 1: © Sven-Erik Hagen Foto 2: © Nina Hanssen