BIGBANG med Valkyrien Allstars

BigBang er folkeeie blant konsertglade nordmenn. Det skyldes i særdeleshet frontfigur Øynstein Greni, som gir hver tomme av seg selv til publikum, samt det faktum musikken treffer bedt. BigBang spiller sterk 70-tallsinfluert rock som trekker på både Neil Young & Crazy Horse, Led Zeppelin og Tom Petty.

BigBang har hatt en skiftende besetning, men grunnlegger og ubestridt frontfigur Øystein Greni (gitar, vokal) har for tiden med seg Nikolai Eilertsen (bass/vokal) og Olaf Olsen (trommer/vokal) i bandet. Ambisjonene er store, og bandet er delvis bosatt i USA for en tid, for å prøve lykken ’over der’.

 

BigBang har gitt ut 10 album siden starten tidlig på 90-tallet. Bandets livealbum Radio Radio TV Sleep er det bestselgende av sitt slag noensinne i Norges historie. Alle deres fire siste album har alle inntatt 1. plass på VG-listen over landets mest solgte. "Edendale" tilbrakte hele 22 uker på VG-listen etter utgivelsen i mars 2009 og nå har de altså sluppet albumet “Epic Scrap Metal”, som solgte til gull 1 dag albumet var på markedet og har vært nr 1 på albumlisten siden det.

Plutselig en dag trenger man ikke flere triste sanger. Man trenger fest, man trenger galgenhumor, og man trenger drømmer om å komme seg opp og frem. Det handler om å se muligheter, og ta tak i noe som har knust - for å skape noe nytt. Enten fysisk, som en fungerende bil som skapes av to gamle vrak. Eller en låt om en medtatt sjel som endelig får sine drømmer oppfylt.

Et utvalg anmeldelser under:


5/6 ”Med det selvtitulerte albumet har Bodø-bandet satt en ny standard for musikken sin.” – NRK P3

5/6 ”Nypusset sølvtøy…bandets sterkeste, mest konsise knippe melodier til nå…Greit å kalle platen ’Kråkesølv’, da? Ja. Forgjengerne er bronse i forhold.” – VG5/6 ”Det er åpenbart noe i Bodø-vannet…Først og fremst låter det lekkert, oversiktelig og innbydende” – Dagbladet5/6 ”Norsk gitarrock har sjelden vært så vakker som dette.” – Bergens Tidende

5/6 ”Tøffere, bedre og stiligere…De var gode før, de er enda bedre nå.” – Avisa Nordland5/6 ”bunnsolid håndverk og nordnorsk rockpoesi fra et band som på disse fem årene har rukket å bli et signifikant innslag i det norske musikklandskapet.” – Bergensavisen

5/6 ”Bandet er ikke bare ungt og lovende lenger, de er rett og slett et av Norges mest interessante rockeband. Albumet anbefales hermed på det inderligste.” - Østlendingen

9/10 ”det var visst en selvtitulert plate som måtte til for å toppe debuten.” –Musikknyheter.no 

”Kråkesølv anno 2014 er et band som med rette sprudler av selvtillit. Albumet er deres mest tilgjengelige hittil – uten at de har solgt unna hverken integritet eller originalitet. Bandets brede musikalske register kommer endelig til sin fulle rett, mye takket være Larsens sterke, men subtile produsentgrep. På fjerde runde kan bodøgutta fort bli allemannseie – i ordets beste forstand.” – UniversitasTittelen på det nye albumet til Bigbang dukket opp for vokalist og låtskriver Øystein Greni da han passerte en gjenbrukstasjon i Los Angeles hvor han har bodd de siste årene, som heter ”Star Scrap Metal”.- Det er jo dette vi driver med, bruker gamle elementer og lager noe nytt, sier han.Greni's studio i LA er bygget opp av gjenbrukte planker. Opptaksutstyret og bilene hans er også valgt ut ifra en grunntanke om at gjenstander har sjel, og med riktig vedlikehold kan vare evig.- Jeg liker vedlikehold og idéen om å bygge noe nytt med gamle deler som har en historie, men som av andre blir betraktet som skrap. Kanskje er epic scrap metal vår musikksjanger?Som et annet eksempel viser Greni til Watts Towers i California, som er kunstferdige tårn bygget opp av gammelt skrapmetall og glasskår, senere dekorert med gjenstander funnet på gata og i skrothauger. Tårnene står i dag som et høyreist symbol på LA; byen hvor de færreste vokser opp med de beste utgangspunkter, men byen hvor alle likevel drømmer – og til tross for motgang fortsetter å være kreative.For Bigbang har idéen om vedlikehold og resirkulering blitt et bilde på å trosse motgang, gjøre det beste ut av sin situasjon og sine omgivelser, og viktigst av alt: aldri slutte å drømme.- Noe episk er sagnaktig og kanskje bare halvhistorisk korrekt, men også legendarisk rått, om enn kun for en god fortellings del, understreker Greni.