Sonic Debris

Sonic Debris ble dannet i 1995, og ga ut sitt debut album "Velvet Thorns" på den nederlandske labelen DVS Records i 2000. Etter et par år med spillejobber i Norge, Sverige og Nederland deriblandt på den pretisjetunge ProgPower festivalen tok bandet en pause for å prioritere andre musikalske prosjekter.

Bandet kom sammen igjen i 2007 med to nye medlemmer Jan Roger Sletta (ex-Surferosa) og Daniel Marken (ex-Dunderbeist). Deretter startet de og jobbe med materialet for oppfølgeren til "Velvet Thorns". I løpet av 2008 ble 10 nye låter spilt inn i Hamar Recordins og mixet hos Room 13 av Alex Møklebust (Seigmen/Zeromancer)

Bandets musikk kan beskrives som en blanding av pop, gothrock og heavy metal. Musikken er også blitt kalt for elektro-hardrock, og noen av bandets inspirasjonskilder er Depeche Mode, NIN, Marillion, Missing Persons og Queensrÿche.

Sonic Debris slipper plata "Day for Night" i Kina og Norge sommeren 2009 på October Party Records/Indie Distribution.Bandet skal spille en rekke konserter og festivaler utover sommeren og høsten 2009, og først kommer de altså til Ukjentfestivalen Romerike fredag 15 mai.

Medlemmer:
Tommy Nilsen, gitar
Rune Sørheim, vokal
Knut Bergaust, bass
Jan Roger Sletta, trommer
Daniel Marken, keyboards