Cajun du Nord

Cajun du Nord er et nordisk band med medlemmer fra Danmark, Sverige og Norge. Spiller tradisjonell cajunmusikk utviklet i den franske kulturen, sørvest i Louisiana, USA. Bandet har spilt sammen siden 1991, og har opptrådt på festivaler og klubber i alle de Nordiske land, rundt om i Europa og i Louisiana, USA.
Bandet har 2 Amerikanske cd utgivelser:

2000 - ”In Louisiana”

2002 - ”On the Bayou”, som førte til ”Le Cajun Music Aword” utdelt av Cajun French Music Association, 2001. 

På sine mange reiser til ” The cajun country” har bandet lært å fremføre musikken på tradisjonelt vis, ved å spille, samarbeide og hente inspirasjon fra lokale musikere og artister.

Joel Martin (21), USA: (trekkspill og sang)
Ungt talent som spiller en-rader, og synger på cajunfransk. Hans talent bygger på en sterk kulturarv, og har gitt han priser og talentstipend. Joel er komponist og tekstforfatter, og lager ny musikk i tradisjonell form. Foruten å ha sitt eget band, er han medlem av The Martin Family Band.

Joel Martin er også i lære hos sin bestefar, Junior Martin. I hans verksted bygger de ”Matin Accordions”. 

Elsebeth Krogh, Danmark:(fele og sang) 
Musikkpedagog, artist og bandleder. Har siden 80-tallet levd og jobbet med cajunmusikk, delvis i Louisiana/København. Som musikkpedagog og forfatter har hun skapt et miljø for cajunkultur i Danmark, og i resten av Norden. Fikk i 2005 Europeisk pris for beste ”cajunfiddler”.

Gøran Lomaeus, Sverige: (bassist)
Tidligere medlem av svenske, ledende Blue Grass Swedes. Mye brukt studiomusiker og orkesterleder. Medlem av Mats Rådberg og Rankarna. Medlem av Cajun du Nord siden 1992. 

Harald Aanes, Norge: (trommer)
Tidligere medlem av Bygg Band, som lenge var Norges første Cajun- og Zydecoband.

På turne og i studio arbeidet i Louisiana med Bygg Band. Fikk i 1984 kontakt med Elsebeth Krogh, og startet sammen idé og arbeidet med å lage et Nordisk samarbeid, som i deg er Cajun du Nord.  

Cajun og Zydeco er en musikkform som er skapt av franske emigranter som bosatte seg i sumpområdet i Louisiana etter kolonikrigen i 1755.

Cajun-folket har levd isolert helt frem til vår tid, og skapt sitt eget språk og musikk.

Musikken har etter isolasjonen fått påvirkning fra blues, rock, country og jazz.Cajun-folket hentet også inspirasjon fra fargede creoler, som hadde bakgrunn med blues. På denne måten tok musikkformen ”Zydeco” form. Clifton Chenier regnes som en av de mest kjente artistene innenfor Zydeco